Header Ads Widget

Angelina Jolie - Biografie, filme și seriale

Angelina Jolie s-a nascut in Los Angeles pe 4 iunie 1975, ca Angelina Jolie Voight din parinti actori (Jon Voight - castigator al unui premiu Oscar si Marcheline Bertrand). Angelina Jolie a debutat in lumea filmului la 5 ani alaturi de parintii ei in comedia lui Hal Ashby -- "Lookin' to Get Out". Cand Angelina Jolie avea doar 3 ani, parintii ei s-au despartit, iar micuta Angie a crescut alaturi de mama ei in Londra, New york si ulterior in Los Angeles. La 11 ani, Angelina s-a mutat in New York unde a invatat la Institutul de Teatru Lee Strasberg, iar la 16 ani lucra ca model profesionist. De asemenea, a frecventat cursuri de actorie la Universitatea din New York, unde a si jucat in cateva piese. Ulterior a decis sa se mute in Los Angeles unde a aparut in "Met Theatre Group".





In 1993 venea al doilea rol pentru Angelina Jolie, un rol secundar in "Cyborg 2:Glass Shadow", iar doi ani mai tarziu juca in "Hackers". Desi filmul a avut recenzii foarte proaste, Angelina Jolie a jucat foarte bine, facand dovada unui talent remarcabil. Platourile de filmare au constituit locatia in care l-a cunoscut pe Johnny Lee Miller ("Trainspotting") care, putin mai tarziu, a devenit sotul ei pentru 19 luni. A urmat pe plan profesional o perioada in care Angelina a aparut in videoclipuri, cele mai cunoscute fiind cele pentru Rolling Stones („Anybody Seen My Baby”) si pentru Lenny Kravitz. Pentru rolul Corneliei Wallace din filmul de televiziune "George Wallace" Angelina Jolie a fost nominalizata la premiile Emmy si castiga primul Glob de Aur din cariera sa pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Printre performantele ei nu tocmai reusite se numara cele din productiile "Without Evidence" (1995), "Foxfire" (1996) "Playing God" (1997), insa in 1998 Angelina Jolie aparea in "Gia", un film extrem de iubit de critici, care ii aducea actritei inca o nominalizare la premiile Emmy. Dupa rolul din "Playing By Heart", in care aparea alaturi de Sean Connery, Gena Rowlands, Anthony Eduards, Gillian Anderson, Ryan Phillippe si Madeline Stowe, Angie era votata de critici ca fiind cea mai buna nou venita actrita in peisajul Hollywood-ului. In 2000 ea se casatorea pentru a doua oara, de data aceasta cu actorul Billy Bob Thornton, cu care a avut o relatie extrem de incendiara, pe care nu s-a sfiit niciodata sa o afiseze in public.


Anul 2000 ii aducea de asemenea si primul Oscar, pentru rolul secundar din drama Girl, Interrupted (1999). A urmat o serie de alte filme mai mult sau mai putin importante, insa in 2001 ea devenea personajul Lara Croft, cu care milioane de spectatori din intreaga lume aveau sa o identifice. Beyond Borders (2003), Taking Lives (2004), Sky Captain and the World of Tomorrow (2004 si Alexander (2004) au fost incercarile de a iesi din acest tipar de femeie dezirabila si dura, capabila sa salveze lumea, insa in 2005 revenea in Mr. & Mrs. Smith alaturi de Brad Pitt, intr-un rol nu foarte departe de acest model. Aceasta productie avea sa devina celebra ca urmare a faptului ca a fost scena pe care a inceput una dintre cele mai mediatizate povesti de dragoste ale tuturor timpurilor, care a dus la crearea unui nou cuvant definitoriu – Brangelina.


Angelina Jolie și Brad Pitt au anunțat la începutul anului 2006 că vor avea un copil împreună, iar Jolie a dat naștere fiicei sale Shiloh in mai. De asemenea, au adoptat un băiat vietnamez de trei ani numit Pax. Cuplul, care sa căsătorit în 2014, continuă să urmărească proiecte cinematografice și umanitare, iar acum au un total de șase copii.

După doi ani de căsătorie, cuplul s-a separat în septembrie 2016. La divorț, Angelina Jolie a solicitat custodia tuturor copiilor lor.


Dupa In the Land of Blood and Honey (2011) si Unbroken (2014), următorul efort regizoral al Angelinei Jolie a fost drama By the Sea (2015), în care ea a jucat alături de soțul ei, Brad Pitt, marcând prima lor colaborare dupa filmul din 2005, Mr. & Mrs. Smith. Bazându-se pe scenariul său, filmul a fost un proiect profund personal pentru Angelina Jolie, care s-a inspirat din viața propriei mame. Criticii, totuși, nu au apreciat filmul considerandu-l un "proiect de vanitate". Scriind pentru Washington Post, Stephanie Merry a remarcat lipsa de emoție autentică, afirmând: "By the Sea este uimitor de minunat, la fel ca și vedetele sale, dar dand la o parte cateva straturi, filmul nu dezvăluie nimic altceva decât goliciune, stropită de sentimente zdrobite". Deși au jucat doi dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood, filmul a primit doar o lansare limitată.

Angelina Jolie a preferat să se dedice muncii sale umanitare, iar aparitiile ei cinematografice au fost rare. First They Killed My Father (film 2017), o dramă care se petrece în timpul războiul civil din Cambodgian, i-au permis din nou să combine ambele interese. Pe lângă regia filmului, ea a co-scris scenariul cu vechiul său prieten Loung Ung, ale cărui memorii despre taberele de muncă pentru copii ale regimului au servit ca material sursă. Destinat în primul rând publicului din Cambodgia, filmul a fost produs direct pentru Netflix, ceea ce a permis folosirea unei distributii si unui scenariu exclusiv khmer. Angelina Jolie este contractată în continuare pentru a relua rolul Maleficent în sequelul Disney, Maleficent II. În 2018, Angelina Jolie a inceput filmarile la film și a produs adaptarea romanului "The Kept" a lui James Scott.






Poze cu Angelina Jolie in 2017


Poze cu Angelina Jolie si copii ei in 2017







Poza cu Angelina Jolie si Brad Pitt in 2017


Interviu cu Angelina Jolie si Brad Pitt

Filmografie  - lista filme Angelina Jolie
Those Who Wish Me Dead (pre-productie) 
 Come Away (post-productie)
Rose
 The One and Only Ivan (post-productie)
Stella (voice)
 2020Maleficent 2 (post-productie)
Maleficent
 2017Mon Guerlain: Notes of a Woman (Scurt)
The Woman
Maleficent 2 (anuntat)
Maleficent
 The One and Only Ivan (pre-productie)
Stella (voice)
 2016Kung Fu Panda 3 
Tigress (voice)
 2015By the Sea - Pe malul marii
Vanessa (as Angelina Jolie Pitt) - joaca din nou alaturi de sotul ei Brad Pitt.
 2014Maleficent
Maleficent






 2011Kung Fu Panda: Secrets of the Masters (Video short)
Tigress (voice)
 2011Kung Fu Panda 2
Tigress (voice)
 2010The Tourist
Elise Clifton-Ward
 2010Kung Fu Panda Holiday (TV Short)
Tigress (voice)
 2010Salt
Evelyn Salt
 2008Wanted 
Fox
 2008Changeling
Christine Collins
 2008Kung Fu Panda
Tigress (voice)






 2007Beowulf
Grendel's Mother
 2007A Mighty Heart
Mariane Pearl
 2006The Good Shepherd
Margaret 'Clover' Russell
 2005Mr. & Mrs. Smith
Jane Smith
 2004Alexander
Olympias
 2004The Fever
Revolutionary
 2004Sky Captain and the World of Tomorrow
Franky
 2004Shark Tale
Lola (voice)
 2004Taking Lives
Illeana
 2003Beyond Borders
Sarah Jordan






 2003Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
Lara Croft
 2002Life or Something Like It
Lanie Kerrigan
 2001Original Sin
Julia Russell / Bonny Castle
 2001Lara Croft: Tomb Raider
Lara Croft
 2000Gone in Sixty Seconds
Sara 'Sway' Wayland
 1999Girl, Interrupted
Lisa
 1999The Bone Collector
Amelia Donaghy
 1999Pushing Tin
Mary Bell
 1998Playing by Heart
Joan
 1998Hell's Kitchen
Gloria
 1998Gia (TV Movie)
Gia Carangi
 1997Playing God
Claire
 1997George Wallace (TV Movie)
Cornelia Wallace
 1997True Women (TV Movie)
Georgia Virginia Lawshe Woods
 1996Mojave Moon
Eleanor 'Elie' Rigby
 1996Foxfire
Legs Sadovsky






 1996Love Is All There Is
Gina Malacici
 1995Hackers
Kate
 1995Without Evidence
Jodie Swearingen
 1994Meat Loaf: Bat Out of Hell II - Picture Show (Video) (music video 'Rock and Roll Dreams Come Through') (uncredited)
 1994Meat Loaf: Rock and Roll Dreams Come Through (Video short)
Runaway Teenager
 1993Alice & Viril (Short)
Alice
 1993Angela & Viril (Short)
Angela
 1993Cyborg 2: Glass Shadow (Video)
Casella 'Cash' Reese
 1982Lookin' to Get Out
Tosh Warner (as Angelina Jolie Voight)
Colectie filme




Ultima modificare: 10 februarie 2019

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

Anonim a spus…
E de-a dreptul superba!:X
Isi intra foarte bine in rol!
Anonim a spus…
e bestiala...mereu mi-a placut cum joaca....:X:X:X si pe lanag toate astea arata bestial...