Header Ads Widget

Anca Florea


Biografie:
Absolventa a Universitatii de Arta Teatrala Tg. Mures, sectia actorie (promotia 2002), Anca debuteaza in film cu rolul Elvirei din Dupa ea.

A jucat pe scenele teatrelor din Sibiu si Targu Mures, iar de trei ani s-a mutat in capitala, "pentru ca vroiam sa fac film si n-as fi avut nicio sansa in provincie – in materie de cinematografie, lucrurile se misca doar la nivel de Bucuresti."

Printre cele mai importante roluri din teatru se numara Desdemona ( "Othello"- adaptare dupa W. Shakespeare, regia Andry Zholdak – Teatrul Radu Stanca Sibiu, Masa ("Trei surori" de A.P. Cehov, regia Anca Bradu - Teatrul Radu Stanca Sibiu), Alice ("Omul care a vazut moartea" de Victor Eftimiu, regia Puiu Serban – Teatrul Radu Stanca Sibiu ), Axiusa ("Padurea" de A.N.Ostrovski, regia Alexandru Colpaci – Teatrul National Tg. Mures) sau Natasa ( "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, regia Kincses Elemer – Teatrul National Tg. Mures).
Inainte de aparitia in "Ingerul Necesar", Anca Florea si-a facut debutul in filmul "Dupa Ea". Premiera filmului a avut loc in 31 august 2007.

Filmografie:
1. Ingerul necesar
2. Dupa ea (2006) .... Elvira

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii