Header Ads Widget

Beyonce Knowles


Beyonce Giselle Knowles (nascuta pe 4 septembrie 1981) a devenit cunoscuta ca membra a trupei R&B Destiny’s Child – grupul feminin cu cele mai mari incasari din istoria muzicii, cu un total de 50 de milioane de discurii vandute in intreaga lume.
Beyonce s-a nascut in Houston, Texas, fiind cea mai mare intre cele trei fete ale parintilor afro-americani Tina Beyince si Mathew Knowles.

La varsta de 7 ani, a inceput scoala de dans, fiind in acelasi timp si solista in corul bisericii, castigand peste 30 de competitii locale de dans si muzica.
Beyonce, impreuna cu prietena sa cea mai buna LaTavia Roberson, a intalnit pe Kelly Rowland si LeToya Luckett. Au format un cvartet numit Girls Tyme, care insa nu a devenit foarte cunoscut.
Tatal lui Beyonce a hotarat sa le ajute pe tinere sa isi indeplineasca visul de cantarete.

Acesta va renunta la serviciul sau in cadrul companiei Xerox pentru a-si dedica tot timpul grupului.
Intre timp, Beyonce a urmat cursurile Liceului de Arta din Houston, transferandu-se mai apoi la Liceul Alief Elsik din acelasi oras.
Destiny’s Child au devenit faimoase in 1998 odata cu intrarea in To 10 Billboard a piesei 'No, No, No Part 2'.

Chiar si dupa scandalurile din presa generate de plecarea Letoyei Luckett si LaTaviei Robertson, Destiny’s Child (in cele din urma un trio) au reusit sa se mentina, devenind una dintre cele mai cunoscute trupe feminine din istorie, cu 4 hituri pe primul loc in Billboard Hot 100, mai multe piese in Top 10 si doua albume 'number one'.

Albumul de debut cu acelasi nume din 1998, produs de Wycleaf Jean, a fost premiat cu platina. Acelasi succes l-a cunoscut si urmatorul material - 'The Writing's on the Wall' (1999) – cu peste 13 milioane de copii vandute in intreaga lume. Piesa 'Say My Name' a castigat 2 premii Grammy in 2001.

'Survivor' va fi si el un mare succes, atingand prima pozitie in topul Billboard, piesa 'Independent Woman Part 1' fiind aleasa drept tema pentru coloana sonora a filmului 'Ingerii lui Charlie'. 'Survivor' a castigat 3 premii Grammy.
In 2001, Beyonce a fost numita 'Compozitorul anului' de catre Societatea Americana a Compozitorilor, Autorilor si Editorilor, fiind prima femeie de culoare care a realizat aceasta si a doua in general din toate timpurile.

In 2004, grupul se reuneste pentru cel de al patrulea album de studio 'Destiny Fulfilled'.
In toamna lui 2002, Beyonce va aparea alaturi de Jay-Z in single-ul acestuia 'Bonnie and Clayde', cei doi devenind in scurt timp iubiti si in viata reala.
In 2003, lanseaza albumul de debut 'Dangerously in Love', care se va vinde in 317 000 de exemplare inca din prima saptamana, dupa trei saptamani fiind premiat cu platina.

Primul single inclus - 'Crazy in Love' feat. Jay-Z, va ocupa pentru 8 saptamani consecutive prima pozitie in Billboard.
LP-ul s-a vandut in peste 4 milioane de copii in Statele Unite si in peste 11 milioane in restul lumii. A fost prima artista care a avut si un single si un album in acelasi timp pe prima pozitie in istoria Billboard, doar Men At Work, Beatles, Simon and Garfunkel si Rod Stewart reusind aceasta performanta.

La editia din 2004 a Grammy-urilor a castigat un record de 5 premii, printre care 'Cea mai buna performantaa unei artiste R&B' sau 'Cel mai bun album R&B contemporan'. Acest lucru a fost realizat doar de Lauryn Hill (1999), Alicia Keys (2002) si Norah Jones (2003).
Discul 'B 'Day' a fost lansat pe 4 septembrie 2006, coincizand cu implinirea varstei de 25 de ani de catre artista. Piese de pe acesta precum 'Déja vu', 'Ring the Alarm' si 'Irreplaceable' au atins primele pozitii in topurile internationale.

Pe 6 decembrie 2006, Beyonce a fost nominalizata la 5 premii Grammy.
A debutat si in industria cinematografica, aparand in filme precum 'Austin Powers', 'The Fighting Temptations', 'Pantera Roz', dar mai ales 'Dreamgirls', productie nominalizata la Globul de Aur si la Oscar.

Stire: 17 noiembrie 2010
Beyonce, o reclama prea sexy pentru a aparea la TV

Filmografie:
Dreamgirls - 2006
The Pink Panther - 2006
The Fighting Temptations - 2003
Austin Powers in Goldmember - 2002
Carmen - A Hip Hopera - 2001 (tv)

Colectie filme

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii