Header Ads Widget

Cristian Nemescu



Biografie: Scurtmetrajul Poveste la scara C, al tinarului regizor Cristian Nemescu a obtinut premiul intii la Festivalul de Film Studentesc de la New York, scrie Evenimentul Zilei.

La New York au participat 108 scurtmetraje de la 48 de scoli de film din 30 de tari, Cristian Nemescu obtinind premiul intii si 6.000 de dolari pentru scurtmetrajul Poveste la scara C. Cristian Nemescu a terminat Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, pina acum in filmografia sa numarindu-se: La bloc oamenii mor dupa muzica (2000), Kitschitoarele (2000), 2FMË (2001), Mecano (2001), Mihai si Cristina - Life Stories.

Poveste la scara C este cel de-al patrulea premiu international pe care tinarul regizor il obtine in acest an cu Poveste la scara C, dupa Zagreb, (Golden Bib pentru cel mai bun scurtmetraj),Trecianske Teplice - Slovacia (The Festival Director’s Prize la Art Film Festival) si Novo Mesto - Slovenia (Premiul pentru scenariu obtinut alaturi de Tudor Voican la Short Novo Mesto International Film Festival). Tot in acest an, pentru acelasi film, actrita Maria Dinulescu a fost distinsa pentru cea buna interpretare feminina la Festivalul CineMa Iubit, iar regizorul a cistigat premiul pentru scurtmetraj la Festivalul de Film de la Costinesti.

Cristian Nemescu s-a stins fulgerator din viata pe 25.08.2006 intr-un accident de masina. In acelasi accident i-s fost curmata si viata sound designerului Andrei Toncu care a colaborat cu Nemescu la Poveste la Scara C, Marilena de la P7 si California Dreaming, Lampa cu caciula, To Kill a Killer, Heaven, Human & Bread.

Filmografie:
1. California Dreamin' (Nesfarsit) (2007)
2. Marilena de la P7 (2006)
3. Poveste la scara 'C' (2003)
4. Mihai si Cristina (2001)
5. La bloc oamenii mor dupa muzica (2000)

Colectie filme

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii