Header Ads Widget

Hairspray (Film 2007) Intrigi de culise

Film 2007 "Hairspray" - Trailer oficial, descriere, data de lansare, regizori si actorii care joaca in filmul "Intrigi de culise". Actorii principali in filmul "Hairspray" sunt: John Travolta si Michelle Pfeiffer.



Regia
Adam Shankman

Actori în rolurile principale
John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Nikki Blonsky, Amanda Bynes, James Marsden, Queen Latifah, Brittany Snow, Zac Efron, Elijah Kelley, Allison Janney, Jayne Eastwood, Paul Dooley, Jerry Stiller, Darren Frost, John Waters, Joe Parro, Nick Loren, Neil Crone, Brendan Wall, Ted Ludzik, Ron Pardo, Geri Hall, Ricki Lake, Adam Shankman, Marc Shaiman

Gen
Comedie, Drama, Muzical

Premiera in Romania
24.08.2007

Premii: Nominalizat la 3 premii Golden Globes.

Descriere film
Tracy Tumblad, o fata cu par mare si cu o inima si mai mare, are o singura pasiune - dansul. Visul ei este sa apara in "The Corny Collins Show", in cea mai hippy petrecere dance de la TV. Tracy (Nikki Blonsky) pare ca se potriveste perfect pentru spectacol cu exceptia unei probleme nu chiar minore - nu se potriveste deloc. Silueta sa mare a separat-o mereu de multime, lucru care ii este amintit adesea de catre mama sa iubitoare si cel putin plinuta, Edna (John Travolta). Acest lucru nu o opreste pe Tracy, deoarece fata stie un lucru si acela este ca ea a fost nascuta ca sa danseze. Dupa cum ii spune tatal ei Wilbur (Christopher Walken): "Incearca! Trebuie sa te gandesti la lucruri mari ca sa fii mare..."

Cand Corny Collins (James Masden) o vede dansand in liceul ei, Tracy castiga un loc in spectacolul lui si devine instant o adevarata senzatie, spre mahnirea printesei spectacolului, Amber Von Tussle (Brittany Snow) si a ticaloasei ei mame, Velma (Michelle Pfeiffer), care conduce postul de televiziune WYZT. Mai rau pentru Amber este faptul ca nu doar publicul o place pe fata cea noua: iubitul lui Amber, Link Larkin (Zac Efron), pare sa se fi indragostit brusc de farmecul lui Tracy. Totul devine foarte personal pe masura ce o vrajba amara apare intre fete, in timp ce concureaza pentru ravnita coroana "Miss Teenage Hairspray".

La scoala, o pedeapsa data de o profesoara si sprancenele ridicate cauzate de relatia dintre cea mai buna prietena a ei Penny Pingleton (Amanda Bynes) si Seaweed (Elijah Kelley) ii deschid ochii lui Tracy in legatura cu o alta mare problema, mai mare decat ultima nebunie a dansului sau cea mai tare coafura - inegalitatea rasiala. Fata conduce un mars alaturi de Motormouth Maybelle (Queen Latifah), pentru lupta impotriva segregarii rasiale, si se alege cu un mandat de arestare in schimb. Tracy este batuta si ajunge in pivnita celei mai bune prietene a ei, Penny.

Oare norocul lui Tracy a ajuns la sfarsit? Va rata ea finala de dans impotriva lui Amber si va pierde titlul de "Miss Hairspray", sau va canta si dansa din toate puterile pentru a iesi din incurcatura din nou?

Cand parul mare intalneste vise mari nimic nu-i poate sta in cale si in aceasta comedie cu multa energie ti se dovedeste ca nu trebuie sa fii ca ceilalti pentru a castiga.

Bazat pe filmul clasic cult al lui John Waters din 1988 si pe muzicalul ce a castigat premiul Tony, "Hairspray" prezinta un adevarat cortegiu de vedete: John Travolta ca Edna Turnblad, Michelle Pfeiffer ca Velma Von Tussle, Christopher Walken ca Wilbur Turnblad, Amanda Bynes ca Penny Pingleton, James Marsden in rolul lui Corny Collins si Queen Latifah ca Motormouth Maybelle, Brittany Snow ca Amber Von Tussle, Zac Efron ca Link Larkin, Elijah Kelley ca Seaweed, Alison Janney ca Prudy Pingleton, Jerry Stiller, Paul Dooley si nou venita de optsprezece ani Nikki Blonsky in rolul lui Tracy Turnblad.

"Hairspray" este regizat si are coregrafia realizata de Adam Shankman (Bringing Down the House, The Pacifier), iar scenariul ii apartine lui Leslie Dixon (Freaky Friday, Mrs Doubtfire).

Muzica este compusa de castigatorul premiilor Emmy, Tony si Grammy si de cinci ori nominalizat la Oscar Marc Shaiman (Hairspray: The Musical, Sleepless in Seattle, The American President, South Park: Bigger, Longer and Uncut), cu versuri de castigatorul de Tony si Grammy, Scott Wittman (Hairspray: The Musical) si Shaiman si are cateva cantece noi create special pentru adaptarea lor la film. Filmul este bazat pe un scenariu din 1988, "Hairspray", scris dd John Waters.

Filmul este regizat de Craig Zadan si Neil Meron, castigatori ai Premiului Oscar si al Globului de Aur pentru Cea Mai Buna Imagine, Chicago ca si "Annie", "Life With Judy Garland: Me and My Shadows", "Gypsy" si "Cinderella". Producatorii executivi sunt Bob Shaye si Michael Lynne, Toby Emmerich, Mark Kaufman, Marc si Garrett Grant (Cheaper by the Dozen 2, The Pacifier).

Echipa de productie ii include pe directorul de imagine Bojan Bazell (Mr. and Mrs. Smith), scenograful nominalizat la Oscar David Gropman (The Cider House Rules), editorul Michael Tronick (Mr. and Mrs. Smith), designerul de costume nominalizat la Oscar Rita Ryack (How the Grinch Stole Christmas) si pe regizorul de sunet David MacMillan, de trei ori castigator al Premiului Academiei (Apollo 13, Speed, The Right Stuff).

Trailerul filmului Hairspray (2007) Intrigi de culise

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii