Header Ads Widget

Trailer film The Messenger: The Story of Joan of Arc - Ioana D'Arc (1999) cu Milla Jovovich

The Messenger: The Story of Joan of Arc

La 17 ani, Ioana D'Arc a ajuns cu incredibilul ei mesaj la regele Franţei, iar două luni mai târziu a condus o armată către victorie asupra englezilor la Orleans. La 18 ani a fost prinsă şi vândută inamicilor împotriva cărora luptase cu îndârjire. La 19 ani, a fost declarată vrăjitoare şi arsă pe rug. Pentru o fată de la ţară, care n-a fost niciodată la şcoală şi nu a apucat vârsta de 20 de ani, Ioana D'Arc a avut un destin ieşit din comun şi realizări extraordinare. La 25 de ani după ce a fost arsă pe rug, Ioana D'Arc a fost declarată nevinovată. În 1920, a fost canonizată căpătând statut de sfântă, după ce devenise o figură emblematică în istoria Franţei şi un subiect de dezbateri pasionate.
Povestea Ioanei începe în Franţa, în 1429 când, într-un sătuc uitat de lume, o fetiţă a avut curajul să susţină în faţa întregii lumi că va înfrânge cea mai puternică armată din lume şi că îşi va elibera ţara. Această fetiţă i-a obligat pe cei puternici s-o asculte, i-a convins pe soldaţi să o urmeze şi i-a determinat pe compatrioţii săi să o creadă.
Filmul porneşte cu 17 ani mai devreme, în Franţa anului 1412, când ţara era ocupată de englezi şi secătuită de Războiul de 100 de ani. În plus, pe plan intern se desfăşura un alt război, la fel de sângeros şi necruţător, cel din Burgundia, care era de partea englezilor.

Regia
Luc Besson

In rolurile principale
Milla Jovovich, Dustin Hoffman, Faye Dunaway, John Malkovich, Tchéky Karyo, Vincent Cassel

Gen
Drama, Razboi, Biografie, Istoric

Data lansare (SUA): 18 Octombrie 1999

Trailerul filmului The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)


Colectie filme

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii