Header Ads Widget

Biografie si lista filme Jackie Chan

Biografie Jackie Chan
Jackie Chan s-a nascut in Hong Kong la 7 Aprilie 1954 intr-o familie saraca. Parintii sai, Charles si Lee-lee Chan i-au pus numele de Chang Kong-sang care inseamna "nascut in Hong Kong". La varsta de 7 ani, tatal sau isi ia o slujba in Australia, lasandu-l sa invete la scolile din Hong-Kong.

In timpul scolii, Jackie Chan a invatat artele martiale, acrobatia si actoria. La varsta de 8 ani debuteaza in filmul Big and Little Wong Tin Bar (1962), unde joaca alaturi de Sammo Hung si Yuen Biao. Ani mai tarziu, cei trei vor lucra impreuna si vor fi cunoscuti sub numele de "Cei trei frati".

La varsta de 17 ani, fiind cascador,  debuteaza in filmele lui Bruce Lee,  Fist of Fury si Enter the Dragon. Un an mai tarziu, Jackie primeste primul sau rol principal in filmul Little Tiger of Canton.

In 1976, merge la parintii sai in Australia, intra la Colegiul Dickson si lucreaza ca muncitor in constructii. Unul dintre muncitori, pe nume Jack, il ia sub aripa lui si il porecleste "Micul Jack", care va deveni mai tarziu Jackie.

Jackie se casatoreste cu Lin Feng-Jiao (1982) cu care are un baiat, canteretul si actorul Jaycee Chan.

Jackie Chan a jucat in peste 100 de filme, a regizat 13 filme si a facut scenariul la 5 filme

Filmografie - Lista filme Jackie Chan


Vedeti lista completa a filmelor
----------------------------------------------- Filme noiLista actori, Recenzii filme si seriale, Filme cu Zombi, Top 100 serialeTop seriale de acțiune, Filme cu James Bond,

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii