Header Ads Widget

Monica Barladeanu

Biografia, filmele și serialele actriței române Monica Bîrlădeanu, cunoscută pentru rolurile din filme precum Diaz, Moartea domnului Lazărescu, Caved In, Despre oameni și melci, Francesca și pentru rolul din serialul românesc Vlad.

sursa foto: facebook monica barladeanu


Născută pe data de 12 decembrie 1978 la Iași, Monica Birlădeanu a studiat dreptul la Universitatea din Iași. Monica Bîrlădeanu a fost o prezentatoare de televiziune înainte de a accepta primul ei rol de film în 2004. În 2005, a jucat rolul unei asistente în filmul premiat "Moartea domnului Lăzărescu", iar în 2006, Monica Bîrlădeanu a jucat în serialul de televiziune "Lost" din Statele Unite ale Americii, în episodul „The Hunting Party”, în rolul Gabrielei, o italiancă bogată. În 2005, a jucat în filmul horror Incubus.

În noiembrie 2002, Monica Barlădeanu a fost desemnată cea mai frumoasă celebritate românească de Beau Monde, iar în decembrie a fost aleasă „Cea mai sexy vedetă TV” de către TV Mania, unul dintre cele mai influente ghiduri TV românești. În februarie 2003, revista VIVA a desemnat-o „Cea mai frumoasă româncă” iar în iulie FHM a „încoronat-o” drept „Cea mai sexy femeie”. În decembrie, ea a fost, încă o dată, premiată de TV Mania drept „Cea mai sexy celebritate TV”.

Între timp, Monica Bârlădeanu a găzduit emisiunea Extravacanzza, iar în 2004 a început cu o nouă provocare: emisiunea „Viața în direct”.

În februarie 2004, Viva a desemnat-o din nou drept „Cea mai sexy celebritate”, iar în decembrie 2004 a fost din nou numită de TV Mania „Cea mai sexy vedetă TV”. În 2004, a plecat la Los Angeles pentru a urma cursuri de actorie și pentru a-și îmbunătăți abilitățile de prezentatoare TV. Cariera ei însă a luat o nouă întorsătură: a început să joace în filme.

În 2004 a jucat rolul unei adolescente în comedia Buds for Life, iar la sfârșitul anului a primit un rol în primul ei film românesc, Moartea domnului Lazărescu. Filmul a obținut până acum peste 30 de premii, inclusiv „Un certain regard” la Festivalul de Film de la Cannes 2005 și un Silver Hugo la Chicago. A fost nominalizat pentru cel mai bun film străin la Premiile Independent Spirit din 2005.

Cunoscută și ca: Monica Dean
Înălțime: 170 cm
Instagram: https://www.instagram.com/monicabarladeanu
Facebook: https://www.facebook.com/MonicaBirladeanu


Filmografie:
Taximetriști (2023)
Murind pentru a trăi - Living and Dying
(2007)
Caved In (2006) .... Sophie
Moartea domnului Lazarescu
(2005) .... Mariana
Buds for Life (2004) .... Stephanie

Colectie filme

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii