Header Ads Widget

Nașul: Partea II (Film de Oscar 1974) The Godfather: Part II

Film de Oscar online "Nașul: Partea a II-a" 1972 cu actorii Al Pacino, Robert De Niro și Robert Duvall. Trailer, Descriere, actori și dată de lansare pentru filmul "The Godfather: Part II".


Despre filmul Nașul: Partea II / The Godfather: Part II
The Godfather Part II este un film american epic din 1974, produs și regizat de Francis Ford Coppola, după un scenariu scris împreună cu Mario Puzo și care îi are în roluri principale pe actorii Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro, Talia Shire, Morgana King, John Cazale, Mariana Hill și Lee Strasberg. Este a doua parte din trilogia Nașul. Bazat parțial pe romanul The Godfather al lui Puzo din 1969, filmul servește atât ca continuare, cât și ca prequel pentru filmul Nașul, prezentând drame paralele: una preia povestea din 1958 a lui Michael Corleone (Al Pacino), noul Don al familiei Corleone, care protejează afacerea de familie în urma unui atentat asupra vieții sale; Prequelul acoperă călătoria tatălui său, Vito Corleone (Robert De Niro), de la copilăria sa siciliană până la întemeierea afacerii sale de familie în New York City.

După succesul primului film, Paramount Pictures a început să dezvolte o continuare a filmului, cu o mare parte din aceeași distribuție și echipă revenind. Coppola, căruia i s-a oferit un control mai creativ asupra filmului, dorise să facă atât o continuare, cât și un prequel pentru film, care să spună povestea ascensiunii lui Vito și căderii lui Michael. The Godfather Part II a avut premiera în New York City pe 12 decembrie 1974 și a fost lansat în Statele Unite pe 20 decembrie 1974, primind recenzii împărțite de la critici, dar reputația sa, cu toate acestea, s-a îmbunătățit rapid și a devenit în curând subiectul unei reevaluări critice. A încasat 48 de milioane de dolari în Statele Unite și Canada și până la 93 de milioane de dolari în întreaga lume, cu un buget de 13 milioane de dolari. Filmul a fost nominalizat la unsprezece premii Oscar la cea de-a 47-a ediție a premiilor Oscar și a devenit prima continuare care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film. Cele șase premii Oscar au inclus și cel mai bun regizor pentru Coppola, cel mai bun actor în rol secundar pentru Robert De Niro și cel mai bun scenariu adaptat pentru Coppola și Puzo. Al Pacino a câștigat premiul BAFTA pentru cel mai bun actor și a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

La fel ca și filmul anterior, partea a II-a rămâne un film foarte influent, în special în genul gangsterilor, și este considerat a fi unul dintre cele mai mari filme ale tuturor timpurilor, precum și exemplul rar de continuare superioară a predecesorului său. În 1997, Institutul American de Film l-a clasat pe locul 32 ca cel mai bun film din istoria filmului american și și-a păstrat această poziție timp de 10 ani. A fost selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al Bibliotecii Congresului din SUA în 1993, fiind considerat „important din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”. The Godfather Part III, ultima parte a trilogiei, a fost lansată în 1990.



Regia
Francis Ford Coppola

Actori în rolurile principale
Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro, Talia Shire, Morgana King, John Cazale, Mariana Hill, Lee Strasberg, Michael V. Gazzo, G.D. Spradlin, Richard Bright, Gastone Moschin, Tom Rosqui, Bruno Kirby, Frank Sivero, Francesca De Sapio, Marianna Hill, Leopoldo Trieste, Dominic Chianese, James Caan, Roman Coppola, Sofia Coppola

Genul filmului
Crime, Dramă

Descrierea pe scurt a filmului Nașul: Partea II / The Godfather: Part II
Continuarea captivantă a filmului „Nașul”, contrastând viața tatălui și fiului din familia Corleone. Urmărește problemele lui Michael Corleone (Al Pacino) în 1958 și pe cea a unui tânăr imigrant Vito Corleone (Robert De Niro) în Hell's Kitchen din 1917. Michael supraviețuiește multor nenorociri, iar Vito este introdus într-o viață criminală.

Premiera internațională
12 Decembrie 1974

Trailerul filmului The Godfather: Part II (1974) Nașul: Partea II

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii