Header Ads Widget

Ora de varf 2 (2001) Rush Hour 2


Rush Hour 2

Cele mai rapide mâini din Est fac din nou echipã cu cea mai mare gurã din Vest în Ora de vârf 2, mult asteptata continuare a blockbuster-ului Ora de vârf din 1998, comedia cu elemente de actiune care a avut încasãri de peste 250 milioane de dolari în întreaga lume.

Inspectorul sef Lee din cadrul Royal Hong Kong Police (JACKIE CHAN) si detectivul de la LAPD James Carter (CHRIS TUCKER) sosesc în Hong Kong pentru o vacantã. Înarmat cu dictionarul chinez-englez, Carter este nerãbdãtor sã-si înceapã mult-dorita vacantã si sã guste delicatesele exotice ale acestui oras. Însã Lee, politistul aflat mereu la datorie, îsi continuã misiunile, frustrându-l pe Carter.

La putin timp dupã sosirea lor, ei se confruntã cu cel mai important caz din carierele lor: o bombã a explodat în ambasada americanã, omorând doi agenti vamali americani care investigau o retea de traficanti de bani care producea milioane de dolari falsi în bancnote de 100 $.

Politia din Hong Kong bãnuieste cã în spatele acestei explozii s-ar afla Ricky Tan (JOHN LONE), conducãtorul elegant si viclean al Fu-Cang-Long Triad, cea mai periculoasã bandã din China. Inspectorul Lee este desemnat sã rezolve acest caz, spre disperarea lui Carter, care este prins fãrã voia sa în aceste evenimente simtind cã planurile de vacantã i se duc pe apa sâmbetei. Pentru Lee, acest caz are o însemnãtate aparte deoarece Ricky Tan fusese cândva partenerul tatãlui sãu în cadrul politiei din Hong Kong jucând un rol direct în moartei tatãlui sãu.

În timp ce autoritãtile din Hong Kong si Statele Unite îsi disputã jurisdictia acestui caz, Lee împreunã cu recalcitrantul Carter pornesc pe cont propriu o investigatie pentru a da de urmele lui Tan. Însã de aceastã datã este rândul detectivului Carter sã se simtã precum pestele pe uscat, Lee având acum ocazia de a-l învãta câteva lectii în tara sa natalã (dupã cum Lee îi spune lui Carter în engleza sa stâlcitã, “în Hong Kong, eu sunt Michael Jackson, iar tu esti Toto”). Însã în stilul sãu inimitabil, guralivul Carter are si el câteva lucruri sã-i învete pe localnici!

Pe mãsurã ce Lee si Carter conduc o urmãrire rapidã a lui Ricky Tan si a bandei sale, încercând sã localizeze matritele pretioase utilizate la tipãrirea banilor falsi, ei întorc pe dos o diversitate de localuri din Hong Kong, printre care un bar cu karaoke - unde Carter învatã clientela formatã din gangsteri cum sã cânte versiunea finalã a melodiei clasice “Don’t Stop ’Till You Get Enough” - sala de masaj numitã Cerul pe pãmânt si o petrecere pe yahtul lui Tan aflat în croazierã pe apele portului Victoria.

În drumul lor ei trebuie sã se lupte cu mâna armatã a lui Tan, frumoasa criminalã Hu Li (ZHANG ZIYI), care a captivat publicul spectator cu rolul ’Jen Yu’ în filmul distins cu premiul Oscar, Crouching Tiger, Hidden Dragon - Tigru si dragon), patronul miliardar al hotelului si asociatul principal al lui Tan, Steven Reign (interpretat de actorul legendar de comedie ALAN KING) si agenta serviciului secret american fermecãtoare, misterioasã si aparent coruptã Isabella Molina (ROSELYN SANCHEZ).

Actiunea revine în Statele Unite pentru un scurt raid prin Los Angeles înainte de a atinge punctul culminant într-un final spectaculos si plin de actiune în noaptea inaugurãrii hotelului-cazinou Red Dragon în Las Vegas Strip.

Ora de vârf 2 este un film plin de actiune spectaculoasã si umor de calitate, pe lângã cuplul incredibil format de Chris Tucker si Jackie Chan, care depãseste cu mult originalul.

Regia
Brett Ratner

In rolurile principale
Jackie Chan, Chris Tucker, John Lone, Ziyi Zhang, Roselyn Sanchez, Alan King, Harris Yulin, Kenneth Tsang, Lisa LoCicero, Mei Melançon, Maggie Q

Gen
Comedie, Acțiune

Trailerul filmului Ora de varf 2 (2001) Rush Hour 2


Filme noiLista actori, Recenzii filme si seriale, Filme cu Zombi, Top 100 serialeTop seriale de acțiune, Filme cu James Bond,

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii