Header Ads Widget

Pe aripile vântului (Film de Oscar 1939) Gone with the Wind

Film de dragoste câștigător al premiului Oscar online "Pe aripile vântului" 1939 cu actorii Vivien Leigh, Clark Gable și Olivia De Havilland. Trailer, Descriere, actori și dată de lansare pentru filmul "Gone with the Wind".




Despre filmul Pe aripile vântului / Gone with the Wind
Pe aripile vântului / Gone with the Wind este un film de dragoste istoric epic american din 1939, adaptat după romanul din 1936 al lui Margaret Mitchell. Filmul a fost produs de David O. Selznick de la Selznick International Pictures și regizat de Victor Fleming. Amplasat în sudul Americii, pe fundalul Războiului Civil american și al erei Reconstrucției, filmul spune povestea lui Scarlett O'Hara (Vivien Leigh), fiica cu voință de fier a proprietarului unei plantații din Georgia, în căutarea dragostei lui Ashley Wilkes (Leslie Howard), care este căsătorit cu verișoara lui, Melanie Hamilton (Olivia de Havilland), și căsătoria ei ulterioară cu Rhett Butler (Clark Gable).

Filmul a primit recenzii în general pozitive la lansarea sa în decembrie 1939. Castingul a fost lăudat pe scară largă, dar durata sa lungă a fost criticată. La cea de-a 12-a ediție a Premiilor Oscar, a primit zece premii Oscar (opt competitive, două onorifice) din treisprezece nominalizări, inclusiv câștiguri pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Fleming), Cel mai bun scenariu adaptat (premiat postum lui Sidney Howard), Cea mai bună actriță (Vivien Leigh), și cea mai bună actriță în rol secundar (Hattie McDaniel, devenind prima persoană afro-americană care a câștigat un premiu Oscar). A stabilit recorduri pentru numărul total de victorii și nominalizări la acel moment.

Filmul Gone with the Wind a fost extrem de popular când a fost lansat pentru prima dată. A devenit filmul cu cele mai mari venituri realizate până în acel moment și a deținut recordul timp de peste un sfert de secol. Când este ajustat pentru inflația monetară, este încă filmul cu cele mai mari încasări din istorie. A fost relansat periodic pe parcursul secolului al XX-lea și s-a înrădăcinat în cultura populară. Deși filmul a fost criticat ca negaționism istoric, glorificarea sclaviei și mitul Cauzei pierdute a Confederației, a fost creditat cu declanșarea unor schimbări în modul în care afro-americanii au fost reprezentați cinematografic. Filmul este considerat unul dintre cele mai mari filme ale tuturor timpurilor, iar în 1989 a devenit unul dintre cele douăzeci și cinci de filme inaugurale selectate pentru conservare în Registrul Național al Filmelor din Statele Unite.

Regia
Victor Fleming

Actori în rolurile principale
Vivien Leigh, Clark Gable, Olivia De Havilland, Thomas Mitchell, Barbara O'Neil, Evelyn Keyes, Ann Rutherford, George Reeves, Fred Crane, Oscar Polk, Butterfly McQueen, Victor Jory, Everett Brown, Howard Hickman, Alicia Rhett, Rand Brooks, Carroll Nye, Laura Hope Crews, Eddie 'Rochester' Anderson, Harry Davenport, Leona Roberts, Jane Darwell, Ona Munson, Paul Hurst, Isabel Jewell, Cammie King Conlon, Eric Linden, J.M. Kerrigan, Ward Bond, Jackie Moran, Cliff Edwards, Lillian Kemble-Cooper, Yakima Canutt, Marcella Martin, Louis Jean Heydt, Mickey Kuhn, Olin Howland, Irving Bacon, Robert Elliott, William Bakewell, Mary Anderson

Genul filmului
Dramă, Romantic

Premii Oscar
Filmul Pe aripile vantului a câștigat premiul Oscar la categoria Cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cea mai bună cinematografie și culoare, cea mai bună scenografie, cel mai bun montaj și cea mai buna imagine în anul 1939. Actrița Vivien Leigh a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal, iar Hattie McDaniel pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Clark Gable a fost și el nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, iar actrița Olivia de Havilland a fost și ea de asemenea, nominalizată la categoria cea mai bună actriță în rol secundar. Alte nominalizări la Oscar ale filmului Pe aripile vântului / Gone with the Wind au mai fost la categoriile cea mai bună muzică, cel mai bun sunet și cele mai bune efecte speciale.

În total, filmul de dragoste Pe aripile vântului a fost nominalizat în 13 categorii ale premiului Oscar și a câștigat în 8 dintre ele. În plus, a primit și premiul pentru Cea mai bună realizare în departamentul tehnic și un Premiu onorific.

Trailerul filmului Gone with the Wind (1939) Pe aripile vântului

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii