Header Ads Widget

Omul ploii (Film de Oscar 1988) Rain Man

Film dramă câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film (1988) "Omul ploii" cu actorii Dustin Hoffman, Tom Cruise și Valeria Golino. Trailer, detalii, descriere și lansare pentru filmul "Rain Man".

Despre filmul Omul ploii / Rain Man

Omul ploii / Rain Man este un film dramă american din 1988 regizat de Barry Levinson și scris de Barry Morrow și Ronald Bass. Acesta spune povestea tânărului vânzător de roți aspru și egoist, Charlie Babbitt (Tom Cruise), care descoperă că tatăl său înstrăinat a murit și a lăsat moștenire aproape toată proprietatea sa de milioane de dolari celuilalt fiu al său, Raymond (Dustin Hoffman), un autist savant, despre a cărui existență Charlie nu știa. Charlie a rămas doar cu mașina de epocă și tufele de trandafiri ale tatălui său. Valeria Golino joacă, de asemenea, rolul iubitei lui Charlie, Susanna. Morrow a creat personajul Raymond după ce l-a întâlnit pe Kim Peek, un savant din viața reală; Caracterizarea sa s-a bazat atât pe Peek, cât și pe Bill Sackter, un bun prieten al lui Morrow, care a fost subiectul filmului Bill (1981), un film anterior scris de Morrow.

Filmul Omul ploii / Rain Man a avut premiera la a 39-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a câștigat Ursul de Aur, cel mai mare premiu al festivalului. A fost lansat în cinematografe de MGM/UA Communications Co în Statele Unite ale Americii pe 16 decembrie 1988, cu succes critic și comercial, încasând 354,8 milioane de dolari, la un buget de 25 de milioane de dolari, devenind filmul cu cele mai mari încasări din 1988 și a primit opt nominalizări la cea de-a 61-a ediție a Premiilor Oscar, câștigând patru (mai mult decât orice alt film nominalizat în acel an); Cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor (pentru Dustin Hoffman) și cel mai bun scenariu original.

Din 2022, Omul ploii / Rain Man este primul și singurul film care a câștigat atât cel mai mare premiu la Berlin, cât și Premiul Oscar pentru cel mai bun film în același an. A fost, de asemenea, ultimul titlu MGM nominalizat pentru cel mai bun film până la Licorice Pizza (2021), 33 de ani mai târziu.


Distribuție Actori:
Dustin Hoffman, Tom Cruise, Valeria Golino, Gerald R. Molen, Jack Murdock, Michael D. Roberts, Ralph Seymour, Lucinda Jenney, Bonnie Hunt, Kim Robillard, Beth Grant, Dolan Dougherty, Marshall Dougherty, Patrick Dougherty, John-Michael Dougherty, Peter Dougherty, Andrew Dougherty, Loretta Wendt, Donald E. Jones, Byron P. Cavnar, Donna J. Dickson, Earl Roat, William Montgomery Jr., Elizabeth Lower, Michael C. Hall, Robert W. Heckel, W. Todd Kenner, Kneeles Reeves, Jack W. Cope, Nick Mazzola, Ralph Tabakin, Ray Baker

Regizor:
Barry Levinson

Scenarist:
Barry Morrow, Ronald Bass

Genul filmului:
Dramă, Filme care au câștigat Oscarul pentru cel mai bun Film

Data de lansare:
16 decembrie 1988

Premiera în România:

Cunoscut și ca:

Filmul Omul ploii / Rain Man a câștigat 4 premii Oscar în anul 1989 la categoria cel mai bun film, cel mai bun scenariu original, cel mai bun regizor (pentru Barry Levinson) și cel mai bun actor (pentru Dustin Hoffman)

Descriere film Omul ploii / Rain Man

Charles Sanford „Charlie” Babbit este un dealer de automobile/hustler/case de pariuri egocentric din Los Angeles, care este în război cu propria sa viață. Charlie, când era adolescent, a folosit fără permisiune Buick-ul decapotabil din 1949 al tatălui său și ca urmare, a intrat la închisoare pentru două zile pentru că tatăl său a raportat că a fost furat. Acum Charlie află că tatăl său înstrăinat a murit și i-a lăsat în ultimul său testament un pat uriaș de trandafiri și mașina, în timp ce restul de 3 milioane de dolari se duce într-un fond fiduciar pentru a fi distribuit cuiva. Charlie este destul de supărat din cauza asta și decide să se ocupe de această chestiune. Se pare că acel „cineva” este Raymond, fratele necunoscut al lui Charlie, un savant autist care trăiește într-o lume a lui și locuiește la Institutul Walbrook. Charlie îl răpește apoi pe Raymond și decide să-l ia într-o călătorie de poftă de viață pe coasta de vest, în încercarea de a obține moștenirea de 3 milioane de dolari. Manifestările și sâcâiala lui Raymond, inclusiv discuțiile repetate despre „Abbott & Costello”, „Four minutes till Wapner” și refuzul de a zbura cu o companie aeriană, cu excepția lui Qantas, îl înnebunește pe Charlie... și iese din lumea lui egoistă printr-o călătorie prin dragoste și înțelegere pe care amândoi le obțin.

Trailer la filmul Omul ploii / Rain Man 1988


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii