Header Ads Widget

Shrek (Film de animație 2001) cu Cameron Diaz si Eddie Murphy

Film de animație online "Shrek 1" 2001 cu actorii Cameron Diaz, Eddie Murphy și Mike Myers. Trailer, Descriere, actori și dată de lansare pentru filmul "Shrek".


Despre filmul Shrek

Shrek este un film de comedie animat pe computer din 2001, bazat liber pe cartea ilustrată pentru copii din 1990 cu același nume de William Steig. Regizat de Andrew Adamson și Vicky Jenson (în debutul lor în regie) și scris de Ted Elliott, Terry Rossio, Joe Stillman și Roger S. H. Schulman, este primul episod din seria de filme animate Shrek. Filmul îi are în distribuție pe Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz și John Lithgow. În film, un căpcăun supărat și amărât pe nume Shrek (Myers) își găsește casa din mlaștină invadată de creaturi din basme alungate de conducătorul obsesiv Lord Farquaad (Lithgow). Cu ajutorul lui Donkey (Murphy), Shrek încheie un pact cu Farquaad pentru a o salva pe Prințesa Fiona (Diaz) în schimbul recâștigării controlului asupra mlaștinii sale.

După ce a cumpărat drepturile asupra cărții lui Steig în 1991, Steven Spielberg a căutat să producă o adaptare de film de animație tradițională, dar John H. Williams l-a convins să aducă proiectul la nou înființata companie DreamWorks în 1994. Jeffrey Katzenberg, împreună cu Williams și Aron Warner, a început dezvoltarea pentru Shrek în 1995, imediat după achiziționarea de către studio a drepturilor de la Spielberg. Chris Farley a fost ales ca voce pentru personajul principal, înregistrând majoritatea dialogurilor necesare, dar a murit în 1997 înainte ca munca sa la film să fie terminată; Mike Myers a fost angajat să-l înlocuiască și i-a dat lui Shrek accentul său scoțian iconic. Filmul a fost inițial destinat să fie creat folosind captura de mișcare, dar după rezultate slabe ale testelor, studioul a angajat Pacific Data Images pentru a finaliza animația finală pe computer. Shrek parodiază alte adaptări de basme, în primul rând filme animate Disney.

Filmul de animație Shrek a avut premiera la Mann Village Theatre din Westwood, iar mai târziu a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes din 2001, unde a concurat pentru Palme d'Or, făcându-l primul film de animație de la Peter Pan (1953) de la Disney să fie ales să facă acest lucru. Filmul a fost lansat în cinematografe de DreamWorks Pictures în Statele Unite pe 18 mai 2001 și a încasat peste 487 de milioane de dolari în întreaga lume, devenind al patrulea film cu cele mai mari încasări din 2001. A fost lăudat pe scară largă de critici pentru animație, interpretări vocale, coloana sonoră, scrisul și umorul, despre care ei au remarcat că se adresează atât adulților, cât și copiilor. Filmul Shrek a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat și a câștigat la categoria cel mai bun film animat. A câștigat șase nominalizări la Academia Britanică de Arte de Film și Televiziune (BAFTA), câștigând pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Succesul filmului a contribuit la stabilirea DreamWorks Animation ca un concurent al Pixar în filmele de animație pe computer. Au fost lansate trei continuări – Shrek 2 (2004), Shrek al treilea / Shrek the Third (2007) și Shrek pentru totdeauna / Shrek Forever After (2010) – împreună cu două filme spin-off: Motanul încălțat / Puss in Boots și Motanul Încălțat 2: Ultima Dorință / Puss in Boots: The Last Wish, și alte producții din franciza Shrek. De asemenea, este considerat unul dintre cele mai influente filme de animație ale anilor 2000. Biblioteca Congresului Statelor Unite a selectat Shrek pentru conservare în Registrul Național de Film în 2020.



Descrierea filmului de animație Shrek 1

A fost odata candva un capcaun pe nume Shrek (Mike Myers) care traia intr-o mlastina indepartata si a carui liniste pretioasa a fost din senin tulburata de invazia unor personaje din povesti – niste soricei orbi in mancarea lui, un lup mare si rau in patul lui, cei trei purcelusi ... si inca o multime de alte personaje surghiunite din regatul lor de catre Lordul Farquaad cel rau (John Lithgow).

Determinat sa le salveze casa si pentru a-si recapata linistea din propriul camin, Shrek cade la intelegere cu Farquaad si pleaca sa o recupereze pe frumoasa printesa Fiona (Cameron Diaz) pentru a deveni mireasa Lordului. Tovarasul sau de calatorie este glumetul Donkey (Eddie Murphy) care ar face orice pentru Shrek ... mai putin sa taca din gura. Salvarea printesei din mainile unui dragon (de fapt dragonita) care sufla flacari se dovedeste a fi usoara dar problemelor lor i-au amploare atunci cand secretul intunecat al printesei iese la iveala.

Filmul are la origine o carte ilustrata pentru copii, cu acelasi nume, autorul ei fiind William Steig.
Din multe puncte de vedere, ,,Shrek” este povestea ta clasica din copilarie. Ea are un erou, o printesa frumoasa si un personaj negativ ticalos. Dar, totusi, aici eroul este un capcaun urat si tafnos, printesa nu este ceea ce pare a fi iar personajul negativ are cateva deficiente serioase.

Regia
Andrew Adamson, Vicky Jenson

Actori în rolurile principale
Cameron Diaz, Eddie Murphy, Mike Myers, John Lithgow, Vincent Cassel, Peter Dennis, Clive Pearse, Jim Cummings, Chris Miller, Kathleen Freeman, Conrad Vernon, Jacquie Barnbrook

Genul filmului
Aventuri, Animatie, Comedie

Trailerul filmului animat Shrek (2001)



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii