Header Ads Widget

Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui (Film de Oscar fantezie 2003) The Lord of the Rings: The Return of the King

Film de acțiune și fantezie câștigător al Premiului Oscar în anul 2004 "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui" 2003 cu actorii Viggo Mortensen, Orlando Bloom și Elijah Wood. Trailer, Descriere, sinopsis și dată de lansare pentru filmul "The Lord of the Rings: The Return of the King".


Despre filmul Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui

Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui / The Lord of the Rings: The Return of the King este un film de aventură fantezie epic din 2003, regizat de Peter Jackson, după un scenariu de Fran Walsh, Philippa Boyens și Jackson. Se bazează pe Întoarcerea regelui din 1955, al treilea volum al romanului Stăpânul inelelor de J. R. R. Tolkien. Continuarea filmului din 2002 Stăpânul inelelor: Cele două turnuri / The Lord of the Rings: The Two Towers, filmul este ultima parte din trilogia Stăpânul Inelelor. Are o distribuție care include actorii Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Bernard Hill, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Hugo Weaving, Miranda Otto, David Wenham, Karl Urban, John Noble, Andy Serkis, Ian Holm și Sean Bean. Continuând intriga filmului anterior, Frodo, Sam și Gollum își parcurg drumul final către Muntele Doom pentru a distruge Inelul Unic, neștiind adevăratele intenții ale lui Gollum, în timp ce Merry, Pippin, Gandalf, Aragorn, Legolas, Gimli și ceilalți își unesc forțele pentru a lupta împreună împotriva lui Sauron și a legiunilor sale din Minas Tirith.

Filmul Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui / The Lord of the Rings: The Return of the King a fost finanțat și distribuit de studioul american New Line Cinema, dar a fost filmat și editat în întregime în Noua Zeelandă natală a lui Peter Jackson, concomitent cu celelalte două părți ale trilogiei. A avut premiera la 1 decembrie 2003 la Embassy Theatre din Wellington, apoi a fost lansat pe 17 decembrie 2003 în SUA și pe 18 decembrie 2003 în Noua Zeelandă. Filmul a fost apreciat atât de critici, cât și de public, care l-au considerat a fi un reper în filmul și genul filmului fantastic și o încheiere satisfăcătoare a trilogiei, cu elogii pentru efectele vizuale, interpretări, secvențe de acțiune, regie, scenariu, muzică, design costume, profunzime emoțională și amploare. A avut încasări de peste 1,1 miliarde de dolari în întreaga lume, făcându-l filmul cu cele mai mari încasări din 2003 și al doilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile la momentul lansării, precum și filmul cu cele mai mari încasări lansat vreodată de New Line Cinema.

Ca și filmele anterioare din trilogie, Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai mari și mai influente filme realizate vreodată. Filmul a primit numeroase premii; la cea de-a 76-a ediție a Premiilor Oscar, a câștigat toate cele unsprezece premii pentru care a fost nominalizat, inclusiv cel mai bun film, primul film fantasy care a făcut acest lucru și egalând cu Ben-Hur din 1959 și Titanic din 1997 ca filmul cu cele mai multe câștiguri la premiile Oscar. De asemenea, a devenit a doua serie de filme ale cărei intrări au câștigat toate cele mai bune efecte vizuale, după trilogia originală Star Wars.

Sinopsis la filmul Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui

Confruntarea finală dintre forțele binelui și ale răului care luptă pentru controlul viitorului Pământului de Mijloc. Frodo și Sam ajung la Mordor în încercarea lor de a distruge Inelul Unic, în timp ce Aragorn conduce forțele binelui împotriva armatei malefice a lui Sauron în orașul de piatră Minas Tirith.



Regia:
Peter Jackson

Actori în rolurile principale

Viggo Mortensen, Ian McKellen, Orlando Bloom, Elijah Wood, Karl Urban, Cate Blanchett, Liv Tyler, Hugo Weaving, David Wenham, John Noble, Miranda Otto, John Rhys-Davies, Andy Serkis, Sean Astin, Billy Boyd, Marton Csokas, Bernard Hill, Ian Holm, Dominic Monaghan, Sean Bean, Bruce Hopkins

Genul filmului:
Acțiune, Aventură, Dramă, Fantastic

Descrierea filmului The Lord of the Rings: The Return of the King:

Punctul culminant al muncii de aproape 10 ani și încheierea trilogiei epice a lui Peter Jackson bazată pe atemporalul J.R.R. Clasicul lui Tolkien, „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui” prezintă confruntarea finală dintre forțele binelui și ale răului care luptă pentru controlul viitorului Pământului de Mijloc. Hobbiții Frodo și Sam ajung la Mordor în încercarea lor de a distruge „unicul inel”, în timp ce Aragorn conduce forțele binelui împotriva armatei malefice a lui Sauron în orașul de piatră Minas Tirith.

Trailerul filmului The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui


Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

tudy tudy a spus…
stapanul inelelor nu este adevarta dar este cel mai tare film vasut