Header Ads Widget

Sunetul muzicii (Film de Oscar 1965) The Sound of Music

Film muzical de colecție câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film (1965) "Sunetul muzicii" cu actorii Julie Andrews, Christopher Plummer și Eleanor Parker. Trailer, detalii, descriere și lansare pentru filmul "The Sound of Music".

Despre filmul Sunetul muzicii / The Sound of Music
Sunetul muzicii / The Sound of Music este un film dramă muzical american din 1965, produs și regizat de Robert Wise, cu Julie Andrews și Christopher Plummer în rolurile principale, și actorii Richard Haydn, Peggy Wood, Charmian Carr și Eleanor Parker în roluri secundare. Filmul este o adaptare a musicalului de scenă din 1959 cu același nume, compus de Richard Rodgers cu versuri de Oscar Hammerstein II. Scenariul filmului a fost scris de Ernest Lehman, adaptat după cartea musicalului de scenă de Lindsay și Crouse. Bazat pe memoriile The Story of the Trapp Family Singers din 1949, filmul este despre o tânără austriacă din Salzburg, Austria, în 1938, care este trimisă la vila unui ofițer de navă pensionat și văduv pentru a fi guvernantă la șapte copii. După ce a adus dragoste și muzică în viața familiei, ea se căsătorește cu ofițerul și, împreună cu copiii, găsește o modalitate de a supraviețui pierderii patriei lor luată de naziști.

Filmările au avut loc din martie până în septembrie 1964 în Los Angeles și Salzburg. Filmul Sunetul muzicii / The Sound of Music a fost lansat pe 2 martie 1965, în Statele Unite, inițial ca lansare limitată în cinematografe. Deși răspunsul critic inițial la film a fost mixt, acesta a fost un succes comercial major, devenind filmul numărul unu de box office după patru săptămâni și filmul cu cele mai mari încasări din 1965. Până în noiembrie 1966, Sunetul muzicii / The Sound of Music devenise cel mai mare film de succes din toate timpurile – depășind filmul Pe aripile vântului / Gone with the Wind – și a deținut această distincție timp de cinci ani. Filmul a fost la fel de popular în întreaga lume, doborând recordurile anterioare de box-office în douăzeci și nouă de țări. În urma unei lansări inițiale în cinematografe care a durat patru ani și jumătate și a două relansări de succes, filmul a vândut 283 de milioane de intrări în întreaga lume și a câștigat un total brut la nivel mondial de 286 de milioane de dolari.

Filmul Sunetul muzicii / The Sound of Music a primit cinci premii Oscar, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor, a doua pereche de premii pentru Robert Wise, primul fiind cu filmul din 1961 Poveste din cartierul de vest / West Side Story. Filmul a primit, de asemenea, două premii Globul de Aur, pentru cel mai bun film și cea mai bună actriță, Premiul Directors Guild of America pentru realizare remarcabilă în regie și Premiul Writers Guild of America pentru cel mai bun film muzical american scris. În 1998, Institutul American de Film (AFI) a enumerat Sunetul muzicii / The Sound of Music drept al cincizeci și cincilea cel mai mare film american din toate timpurile și al patrulea cel mai mare film muzical. În 2001, Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii a selectat filmul pentru conservare în Registrul Național de Film, considerându-l „important din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.




Distribuție Actori:
Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood, Charmian Carr, Heather Menzies-Urich, Nicholas Hammond, Duane Chase, Angela Cartwright, Debbie Turner, Kym Karath, Anna Lee, Portia Nelson, Ben Wright, Daniel Truhitte, Norma Varden, Gilchrist Stuart, Marni Nixon, Evadne Baker, Doris Lloyd, Leon Alton, Gertrude Astor, Frank Baker, Herman Boden, Alan Callow, Steve Carruthers, James Gonzalez, Sam Harris, Dorothy Jeakins, Irvin 'Zabo' Koszewski, Ada Beth Lee, Bill Lee, Margery MacKay, William Meader, Monty O'Grady, Jean Ransome, Fred Rapport, Leoda Richards, Jeffrey Sayre, Bernard Sell, Norman Stevans, Bert Stevens, Doreen Tryden, Maria von Trapp

Regizor:
Robert Wise

Scenarist:
Ernest Lehman

Genul filmului:
Biografic, Dramă, Muzical, Filme care au câștigat Oscarul pentru cel mai bun Film

Data de lansare:
2 martie 1965 în cinematografele din Statele Unite ale Americii

Premiera în România:

Cunoscut și ca: Rodgers and Hammerstein's the Sound of Music

Filmul Sunetul muzicii a câștigat 5 premii Oscar în anul 1966, inclusiv premiul Oscar pentru cel mai bun film, Oscar pentru regizorul Robert Wise, Oscar pentru editare, sunet și muzică.

Descriere film Sunetul muzicii:
În Austria anilor 1930, o tânără pe nume Maria eșuează lamentabil în încercările ei de a deveni călugăriță. Când căpitanul marinei Georg Von Trapp scrie mănăstirii cerând o guvernantă care să se ocupe de cei șapte copii răutăcioși ai săi, Maria primește slujba. Soția lui este moartă, el este adesea plecat și conduce gospodăria la fel de strict ca și navele pe care navighează. Copiii sunt nemulțumiți și supărați față de guvernantele pe care continuă să le angajeze și au reușit să le elimine pe fiecare pe rând. Când Maria sosește, ea este întâmpinată inițial cu aceeași ostilitate, dar bunătatea, înțelegerea și simțul distracției ei îi atrag curând pe copii la ea și aduce o bucurie atât de necesară în toate viețile lor, inclusiv în cea a Căpitanului. În cele din urmă, el și Maria se trezesc îndrăgostiți, deși el este deja logodit cu o baronesă pe nume Elsa, iar Maria este încă postulantă. Romantismul îi face pe amândoi să înceapă să pună la îndoială deciziile pe care le-au luat. Conflictele lor personale devin în curând umbrite, însă, de evenimentele mondiale. Austria este pe cale să intre sub controlul Germaniei, iar căpitanul s-ar putea găsi în curând recrutat în marina germană și obligat să lupte împotriva propriei țări.

Trailer la filmul "Sunetul muzicii" - 1965 The Sound of Music

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii