Header Ads Widget

Ultimul Împărat (Film de Oscar 1987) Il ultimo imperatore

Film de Oscar online "Ultimul Împărat" 1987 cu actorii John Lone, Joan Chen și Peter O'Toole. Trailer, Descriere și dată de lansare pentru filmul "Il ultimo imperatore (The Last Emperor)".


Despre filmul Ultimul Împărat

Ultimul împărat (în italiană: L'ultimo imperatore) este un film dramă epic și biografic din 1987 despre viața lui Puyi, ultimul împărat al Chinei. Este regizat de Bernardo Bertolucci după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Mark Peploe, care a fost adaptat după autobiografia lui Puyi din 1964 și produs independent de Jeremy Thomas.


Filmul Ultimul împărat înfățișează viața lui Puyi, de la urcarea pe tron, când era un băiat mic, până la închisoarea și reabilitarea sa politică de către Partidul Comunist din China. Împăratul Puyi este jucat de John Lone, alături de actori precum Peter O'Toole, Joan Chen, Ruocheng Ying, Victor Wong, Dennis Dun, Vivian Wu, Lisa Lu și Ryuichi Sakamoto. A fost primul film de lungmetraj occidental care a avut autorizalia Republicii Populare Chineze să filmeze în Orașul Interzis din Beijing.


Sinopsis la filmul Ultimul Împărat

Această relatare cuprinzătoare a vieții lui Pu-Yi, ultimul împărat al Chinei, urmează domniei tumultoase a liderului. După ce a fost capturat de Armata Roșie ca criminal de război în 1950, Pu-Yi își amintește copilăria din închisoare. Își amintește de tinerețea sa fastuoasă din Orașul Interzis, unde i s-au oferit toate luxurile, dar, din păcate, era la adăpost de lumea exterioară și de situația politică complexă din jurul lui. Pe măsură ce revoluția se extinde în China, lumea pe care Pu-Yi o știa este răsturnată dramatic.





Distribuție Actori în filmul Drumuri neștiute

John Lone, Joan Chen, Peter O'Toole, Ruocheng Ying, Victor Wong, Dennis Dun, Ryuichi Sakamoto, Maggie Han, Ric Young, Vivian Wu, Cary-Hiroyuki Tagawa

Regizor
Bernardo Bertolucci

Scenarist
Enzo Ungari, Mark Peploe, Bernardo Bertolucci

Genul filmului
Biografic, Dramă, Filme de Oscar

Data de lansare
Filmul a fost lansat pe 4 Octombrie 1987 la festivalul de Film de la Tokyo

Premiera în România
Nu sunt detalii despre o premieră a filmului în cinematografele românești

Cunoscut și ca
The Last Emperor

Este filmul Ultimul Împărat pe Netflix

Filmul este pe Netflix, dar din păcate nu și pentru România. Urmăriți în continuare site-ul nostru pentru a afla dacă filmul va intra și pe Netflix România. Pentru a vedea dacă filmul se poate vedea pe Netflix, accesați acest link - https://www.netflix.com/watch/70089029 - . Dacă primiți mesaj de eroare, înseamnă că filmul încă nu se poate viziona în țara noastră.

Descrierea filmului Ultimul Împărat

Ultimul Împărat este povestea adevărată a lui Aisin-Gioro Pu Yi, ultimul conducător al dinastiei chineze Ching. Povestit în flashback, filmul acoperă anii 1908 până în 1967. Îl vedem pentru prima dată pe Pu Yi, în vârstă de trei ani, instalat în Orașul Interzis de împărăteasa văduvă, Tzu-Hsui (Lisa Lu). Deși ar prefera să se joace ca alți băieți, copilul împărat este convins să accepte responsabilitățile și privilegiile biroului său. În 1912, tânărul împărat (Tijer Tsou) obligat să abdice când China este declarată republică, este prizonier în propriul palat, protejat de lumea exterioară. Fascinat de mondenitatea profesorului său scoțian (Peter O'Toole), Pu Yi plănuiește o evadare din coconul său prin căsătorie. El o alege pe descendenta Manchu Wan Jung (Joan Chen), care, de asemenea, este nerăbdătoare să experimenteze secolul al XX-lea, decât să fie blocată în trecut prin tradiție. Jucat ca adult de John Lone, Pu Yi pune în aplicare mai multe reforme sociale și, de asemenea, curăță palatul de eunuci corupți care l-au ferit de viață. În 1924, un războinic invadator îi alungă pe locuitorii Orașului Interzis, permițându-i lui Pu Yi să se occidentalizeze îmbrățișând muzica populară și cele mai recente dansuri ca oaspete al Concesiunii Japoneze din Tientsin.

Șase ani mai târziu, cu puterea aproape dispărută, Pu Yi evadează în Manciuria, unde, fără să vrea, devine un pion politic pentru guvernul japonez, acum militant. Umilindu-și soția credincioasă, Pu Yi cade într-o companie romantică proastă, având aventuri cu o varietate de femei de moravuri ușoare. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, japonezii îl forțează pe Pu Yi să semneze o serie de documente care aprobă activitățile lor militare despotice. La sfârşitul războiului, împăratul este luat prizonier de ruşi; în timp ce este încarcerat, el este forțat să se descurce singur, fără servitori la dispoziția lui și să sune pentru prima dată. El este în cele din urmă eliberat în 1959 și afișat public ca dovadă a eficacității reeducației comuniste. Îl vedem ultima oară în 1967, anul morții sale; acum angajat de Stat ca grădinar, Pu Yi face o ultimă vizită în Orașul Interzis... ca turist. Primul film al lui Bernardo Bertolucci după un exil autoimpus de șase ani, Ultimul împărat a fost lansat în două versiuni separate: lansarea în cinematografe de 160 de minute și o miniserie TV de 4 ore. Filmul Ultimul împărat a câștigat nouă premii Oscar, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor.


Trailer la filmul Ultimul Împărat 2009 Il ultimo imperatore


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii