Header Ads Widget

Restul e Tacere (2008)


La 5 ani dupa Filantropica regizorul Nae Caranfil isi vede implinit un vis mai vechi, ecranizarea unui scenariu premiat in concursuri internationale (Trofeul Martin & Rossi pentru cel mai bun scenariu al anului, Festivalul International de Film de la Paris 1995, Trofeul Hartley & Merrill (second prize) – Los Angeles, 1999).
Restul e Tacere va fi, cel putin prin amploare si prin subiect, un film de referinta al cinematografiei noastre; o superproductie ce povesteste aventura celor care au realizat primul film de lung – metraj romanesc.
Independenta Romaniei este pelicula care marcheaza, in 1911, inceputul unei istorii cinematografice de aproape 100 de ani.
Marius Florea "Vizante" si Ovidiu Niculescu sunt protagonistii filmului care, conform autorului, "amesteca realitatea si fictiunea, comedia si drama intr-o larga desfasurare simfonica". Alaturi de ei, Mirela Zeta, Silviu Biris, Nicu Mihoc, Valentin Popescu, Florin Zamfirescu si alti actori vor evolua sub bagheta lui Nae Caranfil.
Cristian Comeaga, producatorul filmului prezinta succint amploarea productiei pe care o pune la cale: "...Mii de figuranti, scene de batalie, baluri, balciuri si chermeze, iubiri si tradari petrecute intr-un Bucuresti clocotitor, ce se revarsa pe ecran panoramic."
Bugetul total al filmului se ridica la 2,4 milioane EUR, cea mai mare suma mobilizata de un film romanesc in ultimul sfert de veac.

Regia
Nae Caranfil

In rolurile principale
Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu

Gen
Aventuri, Comedie, Drama

Premiera in Romania
07.03.2008

Colectie filme

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii