Header Ads Widget

Castiga cartea "Sucesul detaliilor" de Mihaela Berciu


Până pe 11 ianuarie 2010 puteţi câştiga volumul "Sucesul detaliilor" în care sunt descrise în amănunt toate aspectele unei imagini profesionale impecabile, dublate de exemple, imagini, desene şi sfaturi practice.

Subintitulat "Cartea tehnică a ţinutei masculine", volumul "Sucesul detaliilor", de Mihaela Berciu, prezintă informaţiile într-un stil concis şi bine structurat; pe parcursul celor patru secţiuni, sunt descrise în amănunt toate aspectele unei imagini profesionale impecabile, dublate de exemple, imagini, desene şi sfaturi practice.

În prima secţiune sunt descrise toate cele şase niveluri de îmbrăcăminte conform standardelor internaţionale curente: de la cel mai înalt nivel, intitulat "power business" cunoscut şi sub denumirea de "business formal", trecând prin "general business" şi "business casual" până la mai puţin strictele "basic casual", "casual pentru directori" şi "resort casual".

Secţiunea a-II-a descifrează noţiuni precum simbolistica şi psihologia culorilor şi prezintă o trecere în revistă a diferitelor tipuri de ţesături, siluete şi conformaţii anatomice, toate însoţite de sfaturi aplicabile orcărei tipologii masculine.

În cea de-a III-a secţiune, autoarea ne prezintă componentele esenţiale ale unei ţinute: cămaşa, cu toată diversitatea de gulere şi manşete, apoi cravata, sacoul şi costumul, până la accesorii. Un accent special e pus pe importanţa acestora într-un ansamblu vestimentar menit să ne poziţioneze corect, conform cu statul personal şi profesional vizat şi asumat.

Secţiunea a-IV-a aduce în atenţie situaţiile şi momentele-cheie ce apar de-a lungul unei cariere: de la interviul pentru un job şi urcarea pe scara ierarhică până la călătoriile de business. Sunt prezente sugestii eficiente şi sfaturi concrete de care un bărbat atent la detalii este indicat să ţină cont pentru a proiecta o imagine de succes.

Din experienţa sa de consultant de imagine, Mihaela Berciu spune: "În general, oamenii evaluează şi judecă o persoană în doua secunde, şi îşi formează o primă impresie în 60 de secunde. Pentru a impune respect, îmbrăcaţi-vă cel puţin la acelaşi nivel cu standardul industriei în care activaţi sau chiar un nivel mai sus; pentru a obţine o promovare, îmbrăcaţi-vă ca şi cum aţi deţine deja acea poziţie. Pe scurt, îmbrăcaţi-vă pentru funcţia pe care v-o doriţi, nu pentru cea pe care o deţineţi în prezent".

"Volumul de faţă este tocmai o punctare a elementelor esenţiale în construirea unei ţinute profesionale. Consider că autoarea, într-un stil corect, accesibil şi fără expuneri voit didacticiste, a reuşit să transmită informaţiile utile oricărui bărbat care doreşte să îşi cultive o imagine de succes. Salut un astfel de demers educativ, mai mult decât necesar în rândul publicului din România", spune Ion Ţiriac, cel care semnează prefaţa cărţii.

Puteţi afla mai multe "Sucesul detaliilor" şi despre Mihaela Berciu de pe site-ul http://www.mihaelaberciu.com.

Participa la concurs.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii