Header Ads Widget

Concurs Deutsche Well: Castiga un iPod si alte premii interesante

 Site-ul Deutsche Welle va ofera un concurs la care aveti posibilitatea sa castigati un iPod şi alte premii interesante la finele lunii!

A fost una dintre cele mai complexe şi impresionante personalităţi ale secolului XX: medic, teolog protestant, filosof, organist şi muzicolog, fascinat fiind în special de muzica lui Bach.

Albert Schweitzer vedea lumina zilei pe 14 ianuarie 1875 la Kaysersberg, în Alsacia, pe atunci parte a Imperiului German. La vârsta de doar 38 de ani, Schweitzer îşi luase deja doctoratul în trei discipline - filosofie, teologie, medicină şi deţinea şi titlul de profesor. Apoi convingerile sale umaniste i-au purtat paşii în jungla gaboneză, unde a înfiinţat spitalul din Lambaréné, devenit celebru. 

"Privită din afară - spunea cu modestie Albert Schweitzer - viaţa mea pare destul de aventuroasă, dar ea e cât se poate de simplă."

Ultimele decenii de viaţă şi le-a dedicat activităţii de medic misionar pe continentul african. Acesta este de altfel şi titlul peliculei biografice care rulează în prezent cu succes în cinematografele germane: "Albert Schweitzer. O viaţă pentru Africa."

Întrebarea noastră: Ce prestigioasă distincţie i-a fost conferită lui Albert Schweitzer în anul 1952?
Raspunsul il puteti gasi aici.

Participa la concurs

Filme noiLista actori, Recenzii filme si seriale, Filme cu Zombi, Top 100 serialeTop seriale de acțiune, Filme cu James Bond, Seriale noi Netflix 2021 si 2022,

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii